PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

Rezultate la bacalaureat

Posted by webmaster on February 20, 2010

20.02.2010

 “Toţi elevii de clasa a XII-a care au susţinut prima probă orală a bacalaureatului au obţinut calificativ mediu, avansat ori experimentat, niciunul dintre candidaţi nefiind catalogaţi de către comisii ca fiind începător în ceea ce priveşte exprimarea în limba română.

Conform rezultatelor finale făcute publice de Ministerul Educaţiei, nici un profesor nu a acordat un punctaj mai mic de 25 de puncte, din totalul celor o sută, cât reprezintă scorul maxim pe care îl pot obţine candidaţii. De altfel, majoritatea liceenilor (55%) au obţinut cel mai bun calificativ cu putinţă, anume “experimentat”, ceea ce înseamnă că au convins comisia de examinare că înţeleg foarte bine un text la prima vedere, că au o capacitate foarte ridicată de sinteză şi de comentare a acestuia şi că se exprimă admirabil. Pe treapta imediat inferioară, anume “avansat”, s-au poziţionat 32% dintre candidaţi, în timp ce doar 13% dintre cei 205000 de elevi au primit un certificat de utilizator “mediu”.

           Cei mai fini cunoscători ai limbii române par să fie elevii prahoveni, 70% dintre aceştia fiind catalogaţi drept experimentaţi în comunicare. Printre judeţele cu procentaje foarte ridicate, în acest sens, se numără Teleorman (67%), Olt şi Neamţ (64%), Gorj (61%), Cluj şi Hunedoara (60%). La polul opus, se află judeţele cu populaţia majoritar maghiară, precum Harghita şi Covasna, unde procentajele ce reprezintă ponderea elevilor experimentaţi în privinţa comunicării în limba română sunt de 36%, respectiv 44%.

  Următoarea probă a bacalaureatului va avea loc în intervalul 19-29 aprilie, când elevilor le vor fi testate competenţele digitale. ”    ( Raul Florea- ziarul Gandul , 20 .02.2010)

             

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: