PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

Mai puţine clase întâi în anul şcolar viitor în Prahova

Posted by webmaster on March 13, 2010

       În anul şcolar 2010-2011, vor fi organizate în judeţ 334 de clase I, cu 22 mai puţine decât în prezent, din cauza scăderii populaţiei preşcolare a declarat inspectorul de specialitate pentru învăţământul primar din cadrul Inspectoratului Şcolar Prahova, Coralia Matei.
În cele 334 de clase I, vor învăţa 6.856 de elevi. Dintre acestea, 68 de clase în care vor învăţa 1.683 de elevi vor fi în municipiul Ploieşti fiind cuprinse şi patru clase cu profil sportiv şi două cu profil de artă.

Coralia Matei a precizat că multe dintre şcoli au primit cereri de înscriere în clasa I încă din luna ianuarie, cu toate că înscrierile au început oficial în luna martie, iar şase şcoli, dintre care cinci din Ploieşti şi una din Câmpina au încheiat deja înscrierile. ‘Cele mai căutate şcoli, unde s-au încheiat deja înscrierile sunt cele unde se înregistrează performanţe şcolare deosebite şi au numeroşi olimpici’, a adăugat inspectorul de specialitate pentru învăţământul primar, Coralia Matei.

În continuare, toate unităţile de învăţământ au obligaţia să afişeze numărul de clase disponibile, străzile arondate, şi situaţia săptămânală a înscrierilor, până la data de trei mai când se încheie oficial înscrierile.. Unităţile de învăţământ trebuie să înscrie cu prioritate copiii care locuiesc în apropierea şcolilor. În clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc şase ani până la data începerii anului şcolar sau până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare. În anul şcolar 2009-2010 sunt cuprinse 356 de şcoli cu clase I, în care învaţă 7.089 de elevi. (AGERPRES)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: