PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

SCHIMBARI IN INVATAMANTUL PRAHOVEAN IN 2011

Posted by webmaster on December 22, 2010

  • De la 1 septembrie 2011, mai multe şcoli din Prahova vor fi desfiinţate, iar altele vor rămâne fără personalitate juridică

“Conform noii Legi a Educaţiei, care încă nu a ieşit din Parlament, a fost majorată cifra de elevi pe care o unitate de învăţământ trebuie să o aibă pentru a avea personalitate juridică, de la 200 de elevi la 300 de elevi, unul din motive având legătură cu scăderea cheltuielilor de personal. În aceste condiţii, prin judeţele patriei deja s-au stabilit acele unităţi de învăţământ ce urmează să rămână fără personalitate juridică de la 1 septembrie 2011.

Şi în judeţul Prahova s-a luat o astfel de decizie, fiind vorba despre şapte şcoli: Poiana Comarnic, Stoeneşti, Româneşti, Băţeşti, Popeşti, Corlăteşti şi Mireş. Cel care era director la o astfel de şcoală poate rămâne la conducerea unităţii,dar nu se va mai chema director, ci coordonator. Acesta nu mai poate deţine nici ştampilă, o să primească mai puţini bani la salariu, iar şcoala urmează să rămână şi fără secretară.

Tot de la 1 septembrie 2011 se vor desfiinţa patru grădiniţe: Grădiniţa cu program normal nr. 1 Sinaia,Grădiniţa cu program normal “Puişorul Moţat” din Sinaia, Grădiniţa cu program normal nr. 2 Ariceştii Rahtivani şi Grădiniţa cu program normal Seciuri (Şotriile)  De reţinut faptul că, la Sinaia, chiar dacă se vor desfiinţa două grădiniţe se va da în folosinţă o altă unitate de învăţământ preşcolar. Este vorba despre Grădiniţa cu program normal şi cu program prelungit “George Enescu”. Totodată, la Ploieştiori, se va înfiinţa o grădiniţă cu program normal.

De la grădiniţe să trecem la şcoli cu clasele I-IV care vor fi desfiinţate de la 1 septembrie 2011. Este vorba despre 9 şcoli: Cătunu Berceni, nr. 2 Pleaşa Bucov, Malu Roşu Ceptura, Peşunari Gura Vadului, Cocorăştii Capii Măgureni, Nucşoara de Sus Poseşti, Rast Salcia, Brăteşti Şirna şi Seciuri Şotriile. De la 1 septembrie 2011 se are în vedere desfiinţarea structurii Şcolii Postliceale Sanitare Ploieşti, avându-se în vedere că Grupul Şcolar de Servicii „Sf. Apostol Andrei” are acreditat nivelul de învăţământ postliceal sanitar. În anul şcolar 2010-2011, la învăţământul de masă există 250 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 465 de structuri, total 715 unităţi. Pentru anul şcolar 2011-2012 vor funcţiona 243 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 460 de structuri, total 703 unităţi, cu 12 unităţi mai puţin decât în acest an şcolar. Mai trebuie spus că, Şcoala cu clasele I-VIII Ogretin se transformă în Şcoala cu clasele I-IV Ogretin Drajna.

Solicitări de schimbare de denumiri: Grupul Şcolar Industrial „Toma Socolescu” Ploieşti, în Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” Ploieşti; Grupul Şcolar Forestier Câmpina, în Colegiul Tehnic Forestier Câmpina; Grupul Şcolar Agromontan „Teşila” Valea Doftanei, în Grupul Şcolar „Carol I” Valea Doftanei; ŞAM Ceraşu, în Liceul Tehnologic Ceraşu; ŞAM Bălţeşti, în Liceul Tehnologic BălţeştiMihail Marinescu”

(PRELUARE DIN COTIDIANUL INFORMATIA PRAHOVEI NR 3873/22-28 DEC 2010)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: