PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

Concursul national “Made for Europe” si-a desemnat castigatorii la nivel judetean

Posted by webmaster on March 27, 2011

Vineri, 25 martie 2011, s-a desfășurat la Școala „Nicolae Simache” din Ploiești faza județeană a competiției „Made for Europe”.

Școlile care s-au prezentat la această etapă au venit cu proiecte deosebite și cu produse finale în care se putea recunoaște, nu numai inventivitatea participanților, ci și interesul deosebit pentru ceilalți parteneri din proiect. Juriul (Președinte: d-nul Inspector Aurel Graur și profesori de prestigiu din școlile ploieștene) n-a avut o misiune ușoară, poate tocmai fiindcă proiectele prezentate nu au fost în număr mare dar, au fost foarte bine reprezentate prin rezultatele lor.

Juriul competiției ”Made for Europe”

IMG_5145

Echipa școlii „I.A.Bassarabescu” a venit la  „Made for Europe” cu produsul final, filmul documentar „A Film of European Pupils”, realizat pe parcursul celor 2 ani de proiect și montat la finalul celui de-al doilea an  (martie-mai 2010) de cineastul Quentin de Fouchecour de la Rai 1 (Italia). Trebuie menționat aici că toate filmările care au ajuns pe masa de montaj a cineastului au fost realizate de participanții la proiect din cele 7 țări.

IMG_5147

Proiectul scolii I A Bassarabescu Ploiesti  („A Film of European Pupils”), derulat între 2008 – 2010, a avut un impact deosebit asupra tuturor participanților dar, în mod deosebit asupra elevilor, fiindcă i-a ajutat să înțeleagă diferențele, să comunice, să – și facă prieteni, să învețe engleza și să fie deschiși și toleranți la învățarea altor limbi europene, să pătrundă câte un pic în cultura și istoria altor popoare, nu doar studiind despre ele la școală.

IMG_5148

Grupul Școlar „Constantin Cantacuzino” din Băicoi a prezentat juriului proiectul„Communication, the Key of  solving conflicts” (fotografia de sus) iar Școala „Grigore Moisil” proiectul „LEAP”(fotografia de jos).

IMG_5150

Școala „Mihai Eminescu” din Ploiesti  a adus câteva produse finale foarte interesante rezultate în urma proiectului „Beyond distances.” Unele dintre ele se observă în fotografia de mai jos. Mascota proiectului i-a însoțit peste tot și reprezintă un …călător cu cele 3 drapele (țările participante) în spate.

IMG_5161

Deși nu a avut un stand de prezentare la această competiție, Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza a fost prezent cu produsele proiectului său. Mai precis, Colegiul s-a implicat și coordonează un proiect multilateral din care fac parte 8 școli din 8 țări: România, Belgia, Bulgaria, Cehia, Slovenia,Suedia, Polonia, Turcia. Proiectul se numește „Mândrie și prejudecată – dincolo de stereotipuri” sau „Pride and Prejudice – overcoming stereotipes”.

De menționat că, atât Grupul Școlar din Băcoi cât și Colegiul Militar din Breaza au arătat juriului site-urile lor dedicate proiectelor Comenius. Prezentarea produselor finale a fost realizată de elevi.

IMG_5191IMG_5167IMG_5198IMG_5180

Finalul competiției „Made for Europe ” a însemnat pentru proiectul Scolii “I.A.Bassarabescu “Ploiesti Premiul I și o viitoare participare la faza națională a acestei competiții.

IMG_5233

IMG_5222IMG_5229

Premiile :

Premiul I – Scoala “I.A.Bassarabescu Ploiesti

Premiul al II – lea  -Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza;

Premiul al III – lea -Școala „Mihai Eminescu” Ploiesti

Premiul special –  Grupul Școlar  „Constantin Cantacuzino” din Băicoi;

Mențiune: Școala „Grigore Moisil” – Ploiești;

Mult succes în continuare!

P.S. Multumesc pentru informatii doamnei profesoare Cristina Prodan de la Scoala “I.A. Bassarabescu” Ploiesti



Leave a comment