PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

PROIECTUL „Promoveaza si Tu valorile prahovene!”

Posted by webmaster on November 6, 2011

         Dezvoltarea si evolutia in timp a unei comunitati se bazeaza pe ideile, conceptele, realizarile membrilor acesteia. Un rol important il au tinerii, care trebuie sa fie educati in asa fel incat sa poata contribui la dezvoltarea relatiilor comunitare, ce poate genera in final, o crestere a calitatii vietii.

            Recunoasterea si ierarhizarea reala a valorilor este o problema a societatii actuale. Nonvalorile impiedica dezvoltarea armonioasa a tinerilor, pot afecta integrarea lor in societate, pot genera aparitia intolerantei culturale, marginalizarea sociala, pot duce la bariere in comunicare.

         Asociatia „TINERII VOLUNTARI – VALEA CALUGAREASCA”, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, Centrul Europe Direct Mizil, Fundatia Zamolxes, Revista Cutezatorii si IncomodPH, a initiat proiectul „Promoveaza si Tu valorile prahovene!”, proiect finantat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Prahova; proiect ce vizeaza cresterea interesului tinerilor pentru actul de cultura.

         Asociatia si-a propus sa implice tineri voluntari in a descoperi si a  promova, in randul altor tineri, valorile culturale ale judetului Prahova.

         Proiectul consta in organizarea unei caravane culturale, in lunile octombrie-noiembrie,  in localitatile Mizil, Barcanesti, Valenii de Munte, Campina, Boldesti-Scaieni si Valea Calugareasca, unde se vor organiza intalniri cu reprezentanti ai unitatilor de invatamant situate pe raza acestor localitati.

        Cu acesta ocazie 200 de tineri vor lua contact cu viata şi opera personalitatilor culturale romanesti, care de-a lungul timpului au influentat comunitatea prahoveana. Va fi organizata o expozitie de fotografii si va fi prezentat  un scurt metraj ce poate fi considerat un omagiu adus inaintasilor, de catre voluntarii implicati in proiect.

         Ne dorim ca tinerii sa dobandeasca sentimentul apartenentei la comunitate, esential in formarea unui comportament activ fata de obste.

 Pentru mai multe amanunte vizitati site-ul : www.tineriivoluntari.wgz.ro                                                                                                                                                                                                                                   

Presedinte,
Asociatia “Tinerii Voluntari – ValeaCalugareasca”

                                                                                                Prof. Virginia Apostol

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: