PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

Cursuri pentru invatatorii care vor preda la Clasa Pregatitoare

Posted by webmaster on July 21, 2013

Ministerul Educatiei Nationale avand ca parteneri Universitatea Bucuresti si Softwin SRL a castigat un proiect pe fonduri structurale (POSDRU) .Acest proiect se desfasoara intre anii 2012-2013. Cea mai importanta  dintre activitatile acestui proiect este  formarea cadrelor didactice care vor preda la Clasa Pregatitoare. Proiectul se numeste ” Organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare pentru formarea competentelor cheie la scolarii din invatamant primar ” . Acest proiect de tip blended learning cuprinde 40 de ore fata in fata precum si parcurgerea pe o platforma dedicata http://portal.icos-edu.ro/ a 4 module  si realizarea unor teme , proiecte , teste .

              Si in acest an in  judetul Prahova s-au organizat in prima sesiune(14-18 iulie 2013)  7 grupe a cate 25 cursanti . Cursurile s-au desfasurat in 3 centre : Campina , Valenii de Munte si Ploiesti .  In perioada 26-31 august 2013 va avea loc a doua sesiune de formare .

DSCN3136 DSCN3155DSCN3137DSCN3130

 

“După aproape trei decenii de activitate didactică pe discipline, priveam cu groază perspectiva aplicării la clasă a acestui nou tip de abordare curriculară integrată.. Mărturisesc că în prima zi a cursului mă simţeam ca  într-o gaură neagră şi speram într-o luminiţă care să-mi arate calea ieşirii din necunoscut. Şi luminiţa a venit sub forma unui grup de colegi  minunaţi,  deschişi, profesionişti adevăraţi  de la care şi  cu care am învăţat multe. Am apreciat atmosfera destinsă în care s-a desfăşurat cursul, jocurile antrenante care ne-au transformat din nou în copii ( am  învăţat jucându-ne), calmul , răbdarea , generozitatea fomatorului, desăvârşita proiectare, organizare şi desfăşurare a aplicaţiilor practice . La finalul cursului am plecat cu sentimentul plăcut  că ştiu ce voi avea de făcut cu copiii în anul şcolar ce va să vină.” –Nedelcu Gabriela -Liceul Tehnologic Agromontan “Romeo Constantinescu” Valenii de Munte

Advertisements

2 Responses to “Cursuri pentru invatatorii care vor preda la Clasa Pregatitoare”

  1. Prahova said

    Super.De curand am ajutat o educatoare sa utilizeze Pc-ul..mai greu cu varsta.Oricum ideea e bunicica.

  2. clasa 0 said

    Un an nou scolar plin de realizari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: