PROFESORII PRAHOVENI

blogisjph@yahoo.com

PROIECTE EUROPENE

NOU!  PROIECTE EUROPENE ERASMUS +   2014-2016

Vizitati situl ERASMUS PLUS pe adresa http://www.erasmusplus.ro/erasmusplus si site-ul Agentiei Nationale ANPCDEFP  http://www.anpcdefp.ro/

Pentru proiecte de mobilitate școlară Acţiunea cheie 1, K.A.1 la nivel naţional au fost depuse in anul 2014  un numar de 531 de proiecte,dintre care au fost aprobate 58 proiecte ( cu finanţare de 1.561.387 euro), se află pe lista de rezervă 34 proiecte, 432 au fost respinse și 10 sunt ineligibile.

La nivelul judeţului Prahova rezultatele sunt următoarele: au fost depuse 18 proiecte, dintre care 6 au obţinut finanţare cu punctaje de excepţie, în primele 16 proiecte aprobate la nivel naţional, puntajul maxim fiind de 100 puncte:

 1. Colegiul Spiru Haret Ploiesti – 99 puncte
 2. Liceul Tehnologic de Servicii “Sfantul Apostol Andrei” – 99 puncte
 3. Scoala Gimnaziala ,, Sfanta Vineri” Ploiesti – 98 puncte
 4. Colegiul National Ion Luca Caragiale, Municipiul Ploiesti – 96 puncte
 5. Colegiul National “Alexandru Ioan Cuza”, Municipiul Ploiesti, – 94 puncte
 6. Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiesti – 94 puncte

Pentru Acţiunea cheie 2 – K.A.2 – au fost declarate câştigătoare şi au obţinut finanţare 3 proiecte, în calitate de parteneri, depuse de către:

 1. Liceul Tehnologic Administrativ şi de Servicii „Victor Slăvescu”, Ploieşti
 2. Şcoala Gimnazială ,,Constantin Stere’’, comuna Bucov
 3. Şcoala Gimnazială ,, Sfânta Vineri”, Ploieşti

PROIECTE EUROPENE  2012 -2014

 1. Grupul Şcolar de Servicii ,,Sfântul Apostol Andrei’’(2), Ploieşti
 2. Colegiul Tehnic ,,Elie Radu’’, Ploieşti
 3. Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’, Ploieşti
 4. Scoala Gimnazială Negoieşti,
 5. Clubul Copiilor ,,Martha Bibescu’’, Comarnic,
 6. Şcoala Gimnazială ,,Sfântul Vasile’’ , Ploieşti,
 7. Colegiul Naţional ,,Al. I. Cuza’’ , Ploieşti.

 Proiecte Multilaterale Comenius 2013-2015 :

 1. GPP nr. 40, Ploieşti,
 2. Liceul Teoretic ,,Simion Stolnicul’’, Comarnic,
 3. Liceul Tehnologic Ceraşu,
 4. Şcoala Gimnazială ,,Andrei Mureşanu’’, Ploieşti,
 5. Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu’’, Ploieşti,

În Proiectul Leonardo da Vinci au obținut finanțare și s-au derulat 25 de candidaturi individuale pentru formare profesională Comenius.

 • Colegiul Agricol ,,Gheorghe Ionescu Siseşti” Valea Călugărească

 PROIECTE COMENIUS APROBATE       2010-2012

PROIECTE BILATERALE : SCOALA PUCHENII MARI

PROIECTE MULTILATERALE : SAM MAGURELE, SCOALA ANTONIE VODA BRAZI, SCOALA NICOLAE IORGA PLOIESTI

Rezultatele evaluarii candidaturilor depuse pentru Actiunea Comenius – Mobilitati individuale de formare continua la termenul 30 APRILIE 2010

LISTA CANDIDATI APROBATI 2010 , Precizari_finantati_R2_30_04_2010

19 februarie 2010 a fost termenul limita pentru depunerea aplicatiilor pentru proiecte bilaterale si multilaterale Comenius . Proiectele aprobate se vor desfasura in  perioada sept 2010 – iunie 2012.

Proiect scolar international ACCES – Grupul Scolar ” Constantin Cantacuzino” Baicoi – proiect ACCES . Felicitari !

Campania Săptămânile eTwinning 2009 – 1-31 oct 2009 -Proiecte online intre scolile din Europa . Mai multe amanunte aici : Săptămânile eTwinning 2009

Beneficiarii din judetul Prahova  ai parteneriatelor multilaterale Comenius  2009-2011

Nr.Crt Nr. de referinta Nume institutie Localitate Titlul proiectului
1. 09-PM-35-PH-RO Colegiul Militar Liceal Dimitrie Cantemir Breaza Pride and Prejudice – overcoming stereotypes
2. 09-PM-36-PH-RO Scoala cu cls. I-VIII Grigore Moisil Ploiesti Learn & Play (LEAP)
3. 09-PM-445-PH-GR Grupul Scolar de Servicii Sf. Apostol Andrei Ploiesti What’s the name? Language and culture in the European Union
4. 09-PM-453-PH-ES Grupul Scolar Constantin Cantacuzino Baicoi Friends in Europe
5. 09-PM-448-PH-ES Clubul Copiilor Martha Bibescu Comarnic European Job and Career (EJC)
6. 09-PM-456-PH-IT Gradinita de copii cu Program Normal Gornet Discovering and Supporting Dyslexia in the Early

Parteneriate Comenius Regio 2009

Nr.crt Nume institutie Titlul proiectului
1 Casa Corpului Didactic Ploiesti Prahova Cooperation between the educational institutions and parents providing qualitative education of primary school children

MOBILITATI INDIVIDUALE

Candidaturi primite pana la  15.09.2009

APROBATE PENTRU FINANTARE

NR CRT NUMELE SI PRENUMELE INSTITUTIA NUMELE CURSULUI PERIOADA STAGIULUI
1 MANOLESCU ANAMARIA SC CU CLS I-VIII NR 2 BOLDESTI-SCAIENI 2 WEEK COURSE FOR TEACHERS OF ENGLISH AT PRIMARY LEVEL PORTSMOUTH- UK 15.02.2010 26.02.2010
2 BACIU EUGENIA SC CU CLS I-VIII NICOLAE IORGA” PLOIESTI TEACHING AND LEARNING STRATEGIES USING GAMESAND DRAMA ACTIVITIES-ES 04.04.2010 10.04.2010
3 OSMAN  MARIANA AURELIA SC CU CLS I-VIII “SFANTUL VASILE” PLOIESTI HANDS-ON OPTICS- PT 06.04.2010 14.04.2010
4 PETRE CRISTINA LICEUL DE ARTAPLOIESTI MEDIA AND EDUCATION AS TOOLS TOWARDS DEMOCRACY- MT 01.02.2010 05.02.2010
5 BUCUR ANCAECATERINA SC CU CLS I-VIII “IENACHITA VACARESCU” PLOIESTI ENGLISH:OVERSEAS TEACHERS  OF ENGLISH-CREATIVE METHODOLOGY- UK 06.04.2010 16.04.2010

8 Responses to “PROIECTE EUROPENE”

 1. Grupul Şcolar ”C.Cantacuzino” Băicoi deruleaza în perioada 2009-2011 proiectul multilateral Comenius “Friends in Europe” cu partenerii CEIP “San Pedro de Alcantara” din Pueblonuevo de Miramontes –Spania, “Grundshule am Brandwerder”-Berlin-Germania şi “Masarykova základní skola a materská skola” din Brodce-Cehia, acest parteneriat fiind posibil cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.
  Mai multe amănunte puteţi găsi pe site-ul proiectului http://www.friendsineurope.wikispaces.com.

 2. Marţi, 08.06.2010, Grupul Şcolar Băicoi a organizat Ziua Comenius, având ca temă prezentarea tuturor activităţilor realizate pe parcursul primului an şi diseminarea activităţilor desfăşurate în timpul celei de-a doua reuniuni a proiectului care a avut loc în perioada 2-9 mai la Berlin, în Germania, reuniune la care scoala noastra a fost reprezentata de trei cadre didactice şi de şapte elevi de la clasele a VI-a şi a VII-a. Manifestarea s-a adresat cadrelor didactice, reprezentanţilor comunităţii locale, elevilor şi părinţilor care au răspuns cu interes invitaţiei adresate de membrii echipei de proiect.
  Mai multe amănunte legate de programul reuniunii şi modul de desfăşurare a acesteia puteţi afla accesând: http://friendsineurope.wikispaces.com/Ziua+Comenius-08.06.2010

 3. Ana Pahontu said

  Dragi colegi,
  Ma numesc Ana Pahontu, predau limba franceza la Scoala Magurele-Prahova.
  In luna iulie 2010, am participat la un curs de formare continua, organizat de o institutie privata de invatamant din Franta (www.efiparis.com).
  Cursul s-a intitulat « Langue, culture et civilisation pour les formateurs de fle », si a vizat metodologia de predarea a limbii franceze. Au mai participat cadre didactice din Ungaria, Spania, Grecia si Belarus.
  Pe parcursul celor 27 de ore, au fost abordate mai multe aspecte, precum exploatarea unui document autentic, folosirea activitatilor teatrale pentru exersarea limbii, evaluarea unei lucrari scrise in conformitate cu cerintele CECR, dar si asistare la cursurile tinute de formatori, in ideea observarii metodelor utilizate. Activitatile au avut un caracter concret, orientat spre latura practica , fiind organizate sub forma de ateliere.
  Avantajele participarii la un astfel de curs sunt multiple pentru activitatea didactica ulterioara si comunicarea in limba tinta.
  Totul a fost posibil datorita ANPCDEFP, Programului de Invatare pe Tot Parcursul Vietii, componenta Comenius http://www.llp-ro.ro, care a finantat participarea la acest curs .
  anapahontu@yahoo.com

 4. In saptamana 4-9 oct 2010,Grupul Şcolar”C.Cantacuzino”din Băicoi a fost gazdă a reuniunii de proiect Comenius pe care şcoala îl derulează în colaborare cu alte instituţii de învaţamant din Spania,Germania şi Cehia. Amanunte pe:
  http://friendsineurope.wikispaces.com/Reuniune+de+proiect+Romania

 5. Ana Pahontu said

  Dragi colegi,
  In Scoala cu clasele I-VIII Magurele-Prahova se desfasoara proiectul scolar multilateral Comenius, in limba franceza,

  Eau-Source de Vie et de Culture en Europe

  in parteneriat cu scoli din Franta(coordonator), Grecia, Italia si Belgia.
  Acest proiect se bazeaza pe elementul APA, mai ales ca fiecare scoala se afla in proximitatea unui element acvatic, respectiv fluviul Rhone, Marea Mediterana, lacul Trasimeno, fluviul Meuse, respectiv raul Teleajen care strabate valea noastra.
  In luna ianuarie, a avut loc a doua reuniune de proiect gazduita de Italia, in care fiecare partener si-a prezentat activitatea, am desfasurat actiuni comune pe tema proiectului, inclusiv curse de orientare si vizite de documentare, prin care am putut descoperi particularitatile geografice ale zonei respective, in special lacul Trasimeno.
  Scoala noastra a participat la aceasta reuniune cu o delegatie formata din 5 elevi si 3 profesori.
  Mai multe informatii puteti afla accesand site-ul proiectului http://www.ac-grenoble.fr/ESVECE/
  Va reamintim ca acest proiect este finantat de Comisia Europeana, prin Programul de Invatare pe tot parcursul vietii.
  Multumim!

 6. Ana Pahontu said

  In saptamana 4-8 iulie 2011, datorita finantarii oferite prin programul Comenius, am participat la seminarul european “Foresite- Concevoir et optimiser l’accompagnement en ligne des enseignants de langues”, gazduit de Centrul International de Studii Pedagogice, Sevres, Franta.
  Experti europeni au prezentat cele mai recente teorii cu privire la folosirea Internet-ului la orele de limbi straine: platforme online, cu aplicatie pe Moodle, Web 2.0., resurse didactice – toate acestea in acord cu perspectiva actionala ceruta ce CECRL. Mai multe informatii pe site-ul http://www.for-e-site.eu .
  Acest text reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului. AN și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.
  Numai bine!
  Ana Pahontu
  Scoala cu clasele I-VIII Magurele

 7. Monica Badea said

  Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Baicoi a câştigat pentru a patra oara un proiect internaţional ACES, în parteneriat cu scoala Ibrahim Brahja din.Albania. Titlul proiectului este „Media- the power to change young people destinies!”.
  Prima vizita de proiect s-a desfasurat la scoala partenera din Tirana, Albania (1-7 Noiembrie 2012). Activitatile desfasurate se pot vedea in filmarea facuta de televiziunea din Albania.
  Bibliotecar, Badea Monica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: